Fortsättning följer?

Tro nu inte att vi har för avsikt att fullkomligt gå helt bananas och frossa i godsaker för resten av våra liv (även om jag mycket väl förstår att det kan verka som att det är den inställningen vi har nu efter allt slit med hälsomat fram och tillbaka.)!
Imorgon är det måndag igen och tanken är att vi ska tänka ut ett sätt att få en bra balans framöver. Vi har inte som mål i nuläget att framöver vara yberhälsofreakiga men vi ska heller inte gå all-in-fett och socker. Tanken är som sagt att vi ska tänka ut nåt. Det tänkte vi dock börja med först imorgon, ikväll firar vi fortfarande att vi överlevde exeperiment GI-månad!! :D


Heaven



Sista måltiderna!

Idag har varit en underbar dag! Vi har firat att vi klarat fyra veckor med GI-bibeln! Hur vi firade? Bio och godiiiiiis!! Men innan vi kunde fira avslutade vi såklart vår kur med en sista lunch och middag enligt boken!

Sista lunchen!

Melonsallad med skink-och kesosmörgås!

Betyg:
9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Egentligen skulle det vara endast melon och skinka men vi la till lite gi-bröd och gjorde en smörgås med melon vid sidan av! Underbart god melon, det ska vi äta mer av! Det var överraskande mättande när man åt så mycket! Framöver kommer vi nog försöka komma ihåg att köpa melon lite oftare, som efterrätt eller mellanmål!




SISTA middagen!

Orientalisk pangafilé (stod röding i receptet men vi bytte)

Betyg:
8 av 10 GI-Janes

Motivering: Den absolut sista måltiden efter boken var helt okej, skulle inte ha varit tokigt med en liten sås till men som sagt, det var helt klart okej! Ska bli skönt att få börja laga självvald mat nu även om i stort sett all mat vi ätit enligt boken varit gott- till och med jättegott många gånger!



 

Smakar det så kostar det..

40 riksdaler för lite hallon!!



Men det var faktiskt värt det, dom smakade underbart till desserten som vi bestämde oss för att göra idag istället för imorgon! Det kommer nämligen bli lite överflödigt med efterrätt imorn eftersom vi kommer gå på bio och äta GODIS (dragéägg som redan är inhandlade samt Izas favoritchoklad från Lindt!!) och INGET kan stoppa oss!

Fryst mangokesella med hallon

Betyg:
9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Jammijammi! Mangokesellan smakade faktiskt som glass, typ sorbet. Superlätt att göra, bara mixa fryst mango med vaniljkesella och kokosflingor, in i frysen en stund och sen på med hallonen! Rekommenderas!! (vore det inte för att jag är så grymt sugen på dragéägg just nu och ingenting går att jämföra med dessa så skulle det förmodligen bli en 10:a i betyg!)






Näst sista middagen!

Krämig pasta med lax & broccoli

Betyg:
9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Den här pastarätten har vi sett fram emot och den levde upp till förväntningarna. Den är gjord på havregrädde vilket är något nytt för oss, kände ingen större skillnad på den och vanlig grädde. Citronsaft och citronskal gav en härligt frisk smak- citron är verkligen någonting vi kommer fortsätta använda oss mer av i matlagningen framöver!


Det är godare än det ser ut!





Slutet gott?

På eftermiddagen kom la familia minus papps på spontanbesök! Trefligt! Dom hade med sig "Luftslottet som sprängdes" och efter lite soppa (dagens lunch) satte vi på filmen. Den var bra och allt var frid och fröjd tills jag kom på att det är ju EARTH HOUR (viktigt!!) klockan 20,30. Således blev jag tvungen att stänga av tv:n 12 minuter innan filmen var slut. Taskigt kan man tycka, men jorden är väl ändå viktigast? Vet inte om övriga familjen höll med just i den stunden men vi hade det mysigt med tända ljus och småprat i sofforna istället. Sen var dom visst tvungna att åka för att hinna handla innan hemresan så dom fick bråttom. Det kändes lite tokigt att dom åkte utan att vi sett klart slutet på filmen. Men vilken uppoffring vi gjorde för the earth, visst? ;)

Lunchen glömde jag i all hast ta kort på, var så koncentrerad på att utfodra alla. Men den såg ut som en soppa gör mest, röd med lite vegies i.

Het linssoppa

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag var inte det minsta sugen på linssoppa men den var god! Blir ofta överraskad av de soppor vi gjort under de här fyra veckorna, oftast har dom inte verkat ätbara men visat sig vara överraskande smarriga! Man skulle haft i någon chili-tomat-vitlökspasta också men vi nöjde oss med att använda torra kryddor istället för pastan, funkade bra även om soppan inte var jättehet för jag fegade lite med chilin.
Övriga familjen sörplade också soppa, till synes förnöjda. Syrran som är totalt antiselleri tyckte till och med att soppan var god trots att den innehöll just selleri.

historien om en hard-to-get bok. Varning för intressegrus i ögat!

Idag har jag återigen tillbringat några (desperata!) pluggtimmar i biblan. Det var frustrerande eftersom den bok jag absolut behövde läsa och som SKA finnas som kursreferens inte fanns på hyllan. För andra gången. Aghh! Någon jäkel gömmer den garanterat, tyypiskt. Men jag gjorde en fuling och gick och letade bland hyllorna där böcker står som folk beställt. Någon hade bokat min bok och jag gick och frågade bibiotikarien om jag kunde låna den och läsa den på biblan över dagen bara.. Hon var lite skeptisk men jag hade mina mest bedjande hundögon och hon sa efter lite tvekande att hon kan ju inte hindra mig..! Bara jag satt nära hyllan och höll lite koll ifall det kom någon som verkade leta efter den var det väl okej då, sa hon tillslut. Jag gjorde som jag blivit tillsagt och jag var så glad så glad över att jag kunde läsa den jäkla boken tillslut (även om jag var tvungen att spana som en hök mot hyllorna så fort någon närmade sig i jakt på sin beställda bok)!

Slutet gott allting... bättre!! Ja, faktiskt, det har blivit bättre! Fick mail idag från en snubbe jag försökt köpa boken av second hand men som inte skrivit tillbaka på länge så jag trodde loppet var kört! MEN, så såg jag nu precis att jag får köpa den av han för ynka 80 riksdaler och att jag kan hämta den på måndag (samma dag som vi får hemtentan)! Wonderful! Sista minuten är min grej! ;)



Snart är det grand finale..

Bara t v å dagar kvar nu!! Jag börjar längta ihjäl mig. Misstänker att jag inte kommer kunna känna min gräns på söndagkväll! Känns som jag kommer vara tvungen att äta ifatt allt godis jag missat under dom här veckorna och det är ju verkligen varken logiskt eller särskilt smart. Djiises säger jag bara, Im soon out of control!! Hoppas verkligen jag hinner ta mitt arma förnuft (?) till fånga innan söndagskvällen är kommen..!

/Dramaqueen


Dinnertime!

Thaigryta med lövbiff

Betyg: 8,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Vi älskar verkligen thaimat och den här rätten var riktigt god, påminner mycket om thaikycklingrätten vi åt förra helgen! Vi föredrar kyckling framför lövbiff men det var kul med lite variation. SJälvklart slängde vi på en skiva ananas också, som alltid när det är lite spajsy! ;)




En lunch utan konstigheter

Idag har varit en effektiv dag. Nödvändigt med tanke på att det är dags för hemtenta på måndag och jag är aningen stressad inför den. Känner inte riktigt att jag har koll på läget?! Idag lyckades jag iallafall få till några timmars plugg på biblan på universitetet vilket lättade mitt samvete en uns. Läget är dock fortfarande inte under kontroll men jag jobbar på det! Efter pluggeriet köpte jag en begagnad bok till nästa kurs (första gången jag ligger ett steg före med sådant, kanske håller jag på och lär mig något??) innan jag stressade iväg till aerobic dansen!

Dagens lunch intogs i min ensamhet på universitetet och den var inte helt tokig, väldigt normal.

Tonfisk med keso & grönsaker (bytte rökt makrill mot tonfisk)

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag glömde att lägga i den kalla potatisen som skulle varit med men överlevde utan den. Det var inget halleluljamoment över denna lunch men den var helt okej, inga konstiga smaker utan helt vanlig mat, sånt vi normalt äter (förutom avokadon).
Trevlig lunch.


God mat, thank god!

Ajaj, det var lurigt att bli av med gallstensanfallet.. Men efter en extra voltaren och en stunds sömn känns det äntligen bättre! Vaknade av att det doftade saffran i köket, Iza lagade kvällens middag. Kände mig inte direkt hungrig men tänkte att jag skulle må bättre efter lite mat och det gjorde jag också även om magen är lite spänd. Jag kommer icke äta en nöt eller ett frö till på mycket länge!

Lunchen idag intogs i skolan efter seminariet som gick riktigt bra och var roligt!

Köttbullemacka

Betyg: 9 av 10 GI-Janes

Motivering:
Åh, förvånande med en gammal hederlig köttbullemacka till lunch! Dessutom var den med rödbetssallad, riktigt gott! Finns inte mycket att klaga på här.. förutom på mig som inte gjorde egna köttbullar utan använda färdiga som vi hade i frysen. Shame on me!



Middag!

Saffransdoftande laxsoppa

Betyg: 9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag är en riktig lax-soppe-lover! Den här soppan var, liksom tidigare laxsoppor vi ätit, underbart god! Saffran är ju extremt dyrt (kostade mer än laxen!) men det ger verkligen en god smak! Tur att båda rätterna idag varit så goda, hade det varit minsta fel på någon av dem hade jag förmodligen sågat dom i fotknölarna eftersom jag fortfarande är så irriterad över Paulúns nöt-fixering som enligt mig orsakade mitt lilla gallstensanfall. Men jag ska försöka sluta vara bitter nu! ;) 


Aghhhh!

Jag är så jäkla förbannad just nu på hela den här dieten så jag vet inte vart jag ska ta vägen!! Det som fick bägaren att rinna över var min stackars mage som inte mått på topp dom senaste dagarna och idag fick den definitivt nog!
Jag satt på biblan och pluggade i godan ro och hade köpt en liten påse med blandade naturella nötter, pumpakärnor och russin (i brist på annat) som jag tuggade på samt drack en loka päron. Börjar känna att jag mår lite illa, sedan mer illa och mer och tillsist mår jag så dåligt att jag packar ihop mina grejer och bestämmer mig för att gå hem! Smärtan jag känner i magen som skapar illamåendet påminner extremt mycket om ett gallstensanfall (jag har haft ett antal i mitt liv eftersom jag har gallsten..!) och jag tänker att det är dom jävla nötternas fel för dom är helt säkert inte bra när man har gallsten. Ju mer ont jag får deso mer bitter och förbannad känner jag mig över GI-boken och alla jäkla nyttiga nötter och frön som jag bara AVSKYR just nu. Känner överlag att jag inte mått så jäkla bra av den här maten överhuvudtaget och det finns så lite man får äta vilket inneburit en massa hunger trots ett jäkla planerande hit och dit hela tiden. Tycker ärligt talat inte jag varit varken piggare eller mått bättre överhuvudtaget av alla nyttigheter (?)men det kan bero på att jag är i upplösningstillstånd just nu för att jag tänker på pumpakärnorna jag åt och mår så helsickes illa av och därmed är jag BITTER över att det ska vara så himla nyttigt och bra att äta alla dessa naturella TRÅKnötter och TRÅKkärnor och TRÅKfrön!! Gaaaah!

Så. Okej. Nu har jag lugnat ner mig en aning. Gallan mår lite bättre, har ätit voltaren som brukar hjälpa när lättare anfall sätter in. Ingen fara på taket. Ta ovanstående med en nypa salt (jag kan ha överdrivet det hela en aning!)!

Tonfisksallad. Pronto!!

Eftersom middagen blev lunch är det som ni säkert förstår helt logiskt att dagens lunch blidde en middag. Den intogs i stress eftersom jag och Iza var brutalt tokhungriga efter en timmes svettande på gymet! Med andra ord åts tallriken upp på fem röda!

Tonfisksallad

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Älskar ägg! Älskar tonfisk! Gillar sallad! Med andra ord, en mycket behaglig middag. Dock var vi så hungriga att vi inte orkade vänta på fullkornsriset (som ju ska koka i en evighets evighet) utan tog en GI-fralla som tillbehör istället! Är det bråttom så är det, man ska inte underskatta en skrikande mage.



Dagens middag blev en lunch hos alexander!

Japp, så blev det idag! Vi hade gruppträff hemma hos Alexander "trumslagarpojken" Bojestig och det var underbart trevligt som vanligt när vi ses i gruppen! Skulle kunna sitta och prata och skratta i hur många timmar som helst tror jag- härligt!
Alexander går i tankarna att bli vegetarian och då hipp som happ tipsade jag om ett vegetariskt recept (dagens middag enligt Paulúnboken!) som han nappade på! Jag skickade recept och så lagade vi soppa hos honom, helt perfekt för mig som inte behövde ta med någon matlåda! Det är tacksamt när man inte är riktigt normal utan världens krångligaste gäst! Jag hade lite ångest för att soppan kanske skulle smaka hejkomochhjälpmig eftersom varken jag eller alexander testat den innan och kanske skulle hela hans gruppdag sluta med att vi alla mådde illa av soppan och allt skulle bli en enda stor katastof(!!) men.. så blev inte fallet! Pust! Den var god, det tyckte iallafall jag och det verkade som övriga också gillade läget! Guldstjärna till Alexander! :)

Dagens middag blev alltså till en lunch och jag min nöt hade inte med mig kameran så det blev inga kort på underverket.. men jag kan visa ungefär hur den såg ut ändå..!

Linssoppa med spenat och kikärtor

Betyg: 10 av 10 GI-Janes

Motivering: Vegetariskt, smakrikt och gott! Iza åt korvsoppan som blev över för några dagar sedan så jag är enväldig betygsättare idag (jag hann inte riktigt höra med gruppen vilket betyg dom skulle ge!). Trumslagarpojken gjorde recept för 6 personer och det var tur att det fanns en gigantisk gryta i hemmet så söppan fick plats för det var muchos soppa! Jag åt två tallrikar, andra tallriken åt jag bara för att jag tyckte det var så gott- kikärtor, linser och spenat är faktiskt inte fy skam! Extra plus för dagens duktiga och underhållande kock!

Ungefär såhär la trumslagarpojken upp soppan på tallrikarna..

Middag utan kolisar..?

Efter våran lilla powernap var det genast dags att laga middag! Känns lite konstigt att äta sova äta och snart dags att sova igen menmen, så blir det när man ska "vila ögonen" lite efter sen lunch!

Medelhavsgryta

Betyg: 9 av 10 GI-Janes

Motivering: Tjoho, någonting annorlunda och galet gott! Så tänkte jag (ungefär) när jag tog första tuggan av den här middagen. Iza gillade också grytan väldigt mycket men hon saknade kolhydrater, t.ex ris, som tillbehör. Jag tyckte dock inte det gjorde någonting att det var bara gryta, den var så mastig och god att den fungerade på egen hand! Extra mycket smak fick grytan av rödvin som var en av ingridienserna- mums!
Paulún skriver såhär om grytans avsaknad av "kolisar": "Medelhavsgrytan ger mycket smak och massor av näring. Kanske känns det lite ovanligt att äta en gryta utan något kolhydratrikt tillbehör men då och då gör det inget att just dagens sista måltid har lågt innehåll av kolhydrater. Behovet av dessa är ju som lägst på natten när man sover. I detta fall räcker kolhydraterna från grönsakerna gott."






Lunch + powernap = sant

Idag åt vi lunch sent på eftermiddagen, runt 18. Efter lunchen var vi ganska mätta och Iza tyckte vi skulle lägga oss ner och vila fem minuter.. Pangbom så hade vi snarkat på i två och en halv timme! Ajajaj, det var ju inte riktigt meningen! Ibland sover man bara bäst när man inte borde sova, kan inte hjälpas! Hoppas inte sovklockan är alltför rubbad inför natten bara, är inte läge att ändra dygnsrytm nu- ska upp tidigt imorgon och grupparbete hemma hos Alexander!

Kycklingfilé med kikärtssallad (vi tog filé istället för kycklingklubbor)

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Kycklingsallad brukar vara en favorit här hemma! Den största skillnaden mellan denna sallad och den vi brukar göra är att denna innehöll kikärtor och avokad- men det var gott även om det blev lite väl mycket kikärtor! Vi slängde på en ananasring också, som man kanske märkt om man läst våra tidigare matrecensioner så är ananas något vi nästintill inte kan leva utan..!



Ska man bli fin får man lida lite pin?!

Nyss hemkommen från en timmes bodypump.. Den stackars kröppen är helt skakig! Jag har kommit fram till att det här med bodypump är inte min favvo, att stå still och lyfta saker åt höger och vänster så det bränner i musklerna är inte behagligt! Men, här kommer ett viktigt MEN, Izabela uppmärksammade en nytillkommen muskel(!) på mina överarmar som ju är glädjande! Slutsatsen jag drar av denna ekvation är att tråkig träning ger trevliga konsekvenser och därmed är det värt lite plåga då och då!

Dagens sena lunch står i ugnen, är vrålhungrig! Mamma, jag ska försöka lägga upp den på bloggen innan du går och lägger dig så du slipper bli arg och upprörd på mig för att jag skriver så sent! ;)

Måndagsmiddag

Nasigoreng à la Paulún

Betyg: 8,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Det här var riktigt gott, ännu en rätt som påminner om sådant vi brukar laga själva. Står grillade kycklingklubbor i receptet men vi bytte ut det mot kycklingfilé som vi stekte i ugnen! Stod även att det skulle vara omega-3-berikade ägg till men vi körde med vanliga hederliga äggisar!



Slank med en ring ananas också..!


Paulúns version:



Måndagsträning: Aerobic dans + 15 minuter på löpbandet


Första lunchen på sista veckan!

Dagens matlåda som intogs på universitetet idag bestod av:

Fullkornsmakaroner med makrill

Betyg: 6,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Åh, pasta får oss på bra humör! Trodde inte det skulle vara så trevligt att äta makaroner med makrill dock men det var inte så dumt! Snabbt och lätt att göra också, inget hackande och stekande- skönt när det går smidigt!



Korv i för stora lass

Den här dagen har bara försvunnit! Kan ha berott på att vi spenderade tre timmar i köket nu på kvällen? Jösses alltså, det tar tid att förbereda all mat..! Är helt slut nu!

Har varit en jädra massa korv idag. Vi hade ju söndagsmiddagen i fredags när mamma och pappa var här, därför körde vi fredagsmiddagen idag. Summan av kardemumman- två korvrätter på samma dag. Två för mycket om man frågar mig! Blev dock positivt överraskad av middagssoppan som lät riktigt oaptitlig men smakade helt okej, korven till trots! Eftersom jag är aningen trött just nu och bara vill sovasovasängsängsäng blir det en presentation av dagens samtliga korvrätter plus efterrätten (som tack gode gud inte bestod av körv!) på, håll i hatten, en och samma gång!

Lunch:

Quinoapanna med sojakorv

Betyg:
3 av 10 GI-Janes (sämst hittills!)

Motivering: Usch.. det här var med nöd och näppe ätbart! Vi är trötta på quinoamixar av olika de slag, det är inte alls roligt längre. Korv är dessutom ingen höjdare enligt mig, tycker korv funkar bäst med bröd! Sojakorven smakade varken sämre eller bättre än vanlig korv tyckte vi så om man ska hitta något positivt med den här rätten så är det att vi numera kommer äta sojakorv med bröd i framtiden=vegetariskt=bra.




Middag:

Kryddig korvsoppa

Betyg: 7 av 10 GI-Janes

Motivering: Som sagt, den här soppan hade vi inga positiva förväntningar på, speciellt inte efter lunchen som vi mådde aningen illa av (åt varsin apelsin direkt efter vi ätit för att få bort smaken!). Dock blev vi glatt överraskade när vi insåg att soppan både var smakrik, utan att smaka för mycket korv, och ätbar! Trevligt!

Givande bild på soppan:



Det blidde efterrätt idag eftersom det är söndag! Yes! Den bestod av ugnspannkaka med banan.. först var jag skeptisk till att detta verkligen kunde smaka som en dessert eftersom det enda söta den innehåller (förutom bananer om man räknar dom..) var två teskedar flytande honung.. Övriga ingridienser bestod bland annat av havrekli och dinkelmjöl och sånt ger ju inga efterrättsassociationer direkt..?! Men, hör och häpna, vi gillade detta och tyckte konstigt nog det smakade sött! Vad har hänt med våra smaklökar egentligen? Spännande!

Betyg: 7,5 av 10 GI-Janes

Hm, det ser en aning bränt ut men det är kamerans fel. Jo, jag lovar.


Ska nämna också att det bakades GI-frallor mellan varven under kvällen också..!




Lyxfrukost

Fullkornsbröd, ägghalvor med räkor, naturell yoghurt med färska jordgubbar, honung och hemmagjord musli, färskpressad juice och apelsinklyftor! Skönt att Paulún tar i från tårna när det ska lagas söndagsfrulle! ;)




Gårdagskvällen!

Igår var det syjunta för hela slanten på kvällen! Det var mysigt, kul att pyssla med korsstygn när man får lite hjälp på traven av systeryster som är lite av en expert på området! Jag slängde ihop en kudde:



NOT! Gick ni på den? Inte? Näe, okej. Det är självklart inte jag som pysslat ihop denna fina kudde, det är en födelsedagspresent jag fick av min älskade syster förra året. Hon kan det här med korsstygn och tålamod hon, så jäkla duktig! Jag ska inte visa mitt mästerverk från gårdagen, de futtiga korsstygn jag gjorde var inte mycke att hänga i julgra´n! Men roligt var det och det är ju det viktigast..?!

Jag hade för övrigt såklart med mig matlåda till syrran.. När Johanna bjöd övriga deltagare på ost, kex och chokladmuffins åt jag en hamburgare med sallad. Det sved en aning, speciellt när dom nybakta muffinsarna fyllde lägenheten med chokladdoft, men.. bara en vecka kvar så det skulle kännas jäkligt att ge upp nu! Går icke! Ett eller två glas vin slank dock ner, det ska inte stickas under stol med. Men lite granna vin är ju bara nyttigt, visst? Det är ju typ samma sak som vindruvor, dvs frukt, dvs hälsosamt?! ;)

Paulúns GI-burgare

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Burgaren var faktiskt riktigt god, mycket vitlök i den! Saknade brödet men burgaren ihop med sallad och lite majonnäs smakade inte dumt alls. Morotsstavar och pommes är verkligen inte samma sak, men det känns ju en aning bättre att äta morötter istället för friterad potatis när Paulún skriver följande i boken: "Skär morotsstavar att knapra till istället för pommes frites. Det känns naturligt att äta dessa till burgaren samtidigt som du byter pommes fritens höga GI, dess transfetter, akrylamid och blodtryckshöjandde salt mot morötternas antioxidanter, låga GI och cancerhämmande ämnen".

Iza var hemma och pluggade och agerade matfotograf!


Antioxidanter istället för transfetter..





Riktig lördagsfrulle

Såhär såg det ut imorse! Skönt när vi båda är lediga så man hinner fixa omelett!


Lördagslunch

Ikväll ska jag på syjunta hos syrran! Det ska bli kul, år och dar sedan jag höll i någon typ av syutrustning sist! Att åka iväg innebär dock en del planerande, jag måste ju ta med mig middagen dit. Idag består den av en GI-burgare, dvs hamburgare utan bröd. Det känns sådär kul, men vad gör man, boken is the bibel.

Idag har jag varit på step och svettats som planerat, sedan blev det lunch som Iza förberett när jag var iväg!

Snabb indisk linsgryta

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss av den här grytan, på pappret lät den inte överdrivet mumsig.. Som tur var blev vi motbevisade! Okej,den var kanske inte galet kalasgod men det var absolut inget fel på den! Förvånansvärt god faktiskt. Lätt och billig att göra dessutom, samt vegetarisk! Extra plus i kanten för det.



Spa och thai

Efter träningen följde mamma med hem! Hon och pappa fick presentkort på en spakväll hos oss i julklapp och nu var det dags att göra slag i saken och skämma bort dom lite! Visserligen var det mest Iza som skämde bort dom, och Malin som kom förbi och klippte deras hår! Dom blev så tjusiga så! Iza masserade och jag stod för matlagningen (alltid nåt!). Jag bytte ut fredagens middag mot söndagen. Anledningen? Dagens middag skulle ha varit kryddig korvsoppa, det säger väl allt? Inte så kul mat att bjuda på helt enkelt. Så vi tog söndagsmiddagen istället och det blev riktigt lyckat!

Thaikyckling med grön curry (står röd i receptet men vi hade grön hemma från tidigare så vi bytte)

Betyg:
10 av 10 GI-Janes

Motivering: Mamma och pappa tyckte detta smakade som äkta thaimat och var precis lagom starkt! Jag och Iza höll med, det var riktigt gott och smakrikt! Vi har alltid en skål med naturell yoghurt till vilket är gott när det är lite starkt! En riktigt mumsig middag som påminner mycket om sån mat vi lagar när vi inte är på bok-diet! Vi kommer helt säkert laga detta igen, en klar hit!





Shake it baby!

Efter startaegetkursen var slut gick vi på stan en sväng innan det var dags för mig att prova något jag aldrig någonsin provat förr... drumvirvel.. ZUMBA! Ni kanske vet vad det är? Jag hade sett reklam för det på tv-shop någon gång innan jag provade det idag..Det är en typ av dansaerobics med lite extra höftrullande moves! Dom hade en gästinstruktör (en karl för ovanlighetens skull) på Medley som höll i passet och jag, mamma och kusin Frida shejkade på som fasen en timme med honom! Det var jäkligt svettigt, roligt, lite pinsamt och skrattigt! Det är inte ofta man går loss sådär på dansgolvet! Synd att dom inte har flera passa med Zumba, det var kul! Alltid roligt med lite variation i träningen!

Är väldigt skönt att vara igång igen efter den neverending-långa förskylningen! Hittills har träningen sett ut som följer:

onsdag: Bodybalance
torsdag: Bodypump
fredag: Zumba!

Imorgon blir det step klockan tolv är det tänkt, härligt att vara på banan igen! Nu ska jag aldrig mer bli sjuk!

Du kan vad du vill!

Idag har det varit full rulle och jag har inte orkat ta tag i det här med matblogging.. men nu gör jag det innan jag går och lägger mig för annars får jag dåligt samvete! Får inte missa en dag nu när vi kommit såhär långt! Experiment GI är ju inne på sin sista vecka snart, helt sjukt hur fort tiden går!

Dagens lunch åt jag på restaurang idag! Jag var så fräck att jag frågade om jag fick äta min lunchlåda där, jag sa som det var att jag går på en speciell diet och som tur var var hon som jobbade en förstående människa. Malin (hon och jag var på startaeget utbildning i filmstaden idag!) beställde en lunch där och jag köpte en loka citron (så jag åtminstone hade ett giltigt skäl att vara där) så det kändes ändå som att jag kunde äta matlådan utan att känna mig totalt idiotisk. Det är inte helt problemfritt att vara på diet inte! Men, som en herre vid namn Baltzar von Platen en gång sade: Du kan vad du vill och när du säger att du kan intet så vill du intet! ;)

Vad var det då för lunch jag krånglat lite med idag?

Lax med spenat och ägg

Betyg:
8,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Mmm, laxen smakade inte alls torr (som den gjorde vid ett annat tillfälle när den fick sig en lite för lång omgång i ugnen!) utan var riktigt god, bakad i ugn med mycket citron! Vi fick välja mellan fullkornsris och fullkornsmakaroner som tillbehör och guess what- vi tog pastan!
   




Raita!

Den här dagens lunch och middag har båda varit riktiga höjadare! Sånt gör oss på bra humör! Vi har börjat titta igenom boken nu för att se vilka recept vi kommer fortsätta göra efter dom här fyra veckorna och det verkar bli överraskande många! Det här med att tvinga sig till att följa recept man egentligen inte tycker verkar vara sådär överdrivet goda, är en bra grej! Det enda som känns jäkligt surt just nu är att det snart är påsk och mina favoritgodispåskägg finns på display i alla jäkla affärer! Gaaah! Men, den som har gett sig in i leken...

Ugnsstekt kyckling med raita

Betyg:
9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Raita var något nytt för oss, matlagningsyoghurt blandat med bl.a mynta, gurka, tomat och chilipeppar- en mycket trevligt bekantskap! Kycklingfilé är alltid gott och rätten som helhet kan sammanfattas som lite annorlunda och riktigt smarrig!



Torsdagslunchen

Pestopasta med groddar och fetaost

Betyg:
9 av 10 GI-Janes

Motivering: Vi efterlyste lite annat än qinoa och ris till lunch och fick pasta! Härligt! Det här var riktigt gott och mycket lätt att laga. Ett extra plus för att det är vegetariskt också, vi vill försöka äta mer vegetarisk mat här hemma så det här kommer vi helt säker laga igen!


Det kanske ser lite konstigt ut? Den vita fyrkanten är fetan som lades på i klump för att lätt kunna borttagas när resterande värmdes i micron! Inga konstigheter.


I boken ska det alltid vara så stajligt..



Soup of the day

Laxsoppa med sötpotatis och spenat

Betyg:
Iza 7 av 10 Josefine: 9,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag fullkomligt älskade den här soppan! Iza var inte lika exalterad,mest beroende på att hon inte är överdrivet förtjust i lax- det är däremot jag! Laxen smakade enligt mig underbart i den här soppan! Det som gjorde det lilla extra var det rivna citronskalet och citronsaften (från en halv citron) som gav soppan en riktigt frisk och god smak! Dessutom gick det och lätt att laga soppan, koktiden var sammanlagt en ynka kvart!

Mysmiddag framför tv:n i vanlig ordning! :)


Originalet:

Rester..

Jag glömde bort att ta det absolut livsviktiga fotot på dagens lunch!! Oh my god, vilken katastrof! Dock lyckades jag rädda den tragiska situationen en aning genom att ta kort på Izas rester! Hoppas ni har överseende. ;)

Quinoa med avokado och svarta bönor

Betyg: 5 av 10 GI-Janes

Motivering: Okej, nu börjar vi bli riktigt trötta på den här typen av lunch. Det var gott i början men som sagt, nu känns det inte så spännande längre att äta sallader med quinoa eller fullkornsris och bönor. Boring!



En skojare?

Jag sitter och kollar på Fuskbyggarna. Jag vet inte vart dom är i dagens program  men familjen det handlar om pratar redig östgötska! En dialekt jag hyser stark hatkärlek till. Ibland måste jag dock bara älska denna dialekt som har en förmåga att låta så härligt.. naiv/blåst! I programmet blev karln i familjen helt stum när Timell berättade att dom ska hjälpa till att fixa deras fuskbyggda hem. Han sa inte ens tack och det kändes lite konstigt ett tag innan han efter lång tystnad utbrister.. "skåjaruellä?" på klingande östgötska. Han var helt allvarlig, han hade trott att Timell stod och drev med honom! När han insåg att så inte var fallet spred sig ett leende och ett tack lyckades han klämma fram. Jag måste säga att jag totaldiggar hans stajl!

P.S. Fick precis höra nu att dom är i Ödeshög! D.S.

Middag!

Pangafilé med basilikaquinoa (stod lax i receptet)

Betyg:
9 av 10 GI-Janes

Motivering: Vi bytte ut laxen till panga som är en favorit hos oss. Imorgon blir det laxsoppa så vi kände att det kunde vara trevligt med lite variation! God rätt men vi börjar nu, efter två veckor, bli liite trötta på quinoa, bulgur och liknande. Basilika piffade dock upp det hela och gav lite ny smak, we like! Rätten får dessutom extra högt betyg pga pangan som speciellt Iza tokälskar!


"blabla..blablabla..bla..blabla.."

Idag har varit en härlig dag! Har haft ett gäng extremt trevliga människor på besök, nämligen min seminariegrupp från skolan! Det är lätt att få mundiaré när dom är här för det finns så mycket man vill prata om och diskutera! I love it! Lite jobb inför morgondagens seminarie lyckades vi med nöd att näppe få till, men det är svårt när det finns så mycket annat roligare att prata om! Höll på att kasta mig in i en diskussion med Alexander  igen om Robinson, tur att vi la band på oss innan det bröt ut i ett rejält krig, haha.

Det är klurigt att veta vad man ska bjuda på när man är fast i GI-träsket (=själv valt att följa en bok slaviskt) men jag kunde iallafall bjussa på lite GI-frallor och så gjorde jag GI-desserten från i söndags. Möjligtvis inte helt okej att äta dessert en måndag men den består egentligen inte av så mycket mer än en vanlig frukost- naturell yoghurt, vaniljstång, honung, äpple, havregryn, lite olja och en massa kanel. Det är inte samma sak som kladdkaka direkt så jag tycker inte det är så himlans farligt..!?  

Apropå kladdkaka hade jag funderingar på att baka något sådant till de två i gruppen som får äta vad de vill (som riktiga vuxna människor, trots att en är bara barnet..! ). Dock misstänkte jag att det inte är läge att fresta migsjälv på det extrema sättet. Att baka och inte få äta smet är ju ganska meninglöst för att inte säga helt omöjligt. Så jag köpte kakor istället men sen glömde jag helt bort att bjuda på dom så nu har vi en temptation i vårt hälsosamma skafferi! Men eftersom de iallafall inte doftar ljuvligt borde vi klara den pressen! Är impad av Ninni som bor med sin karl som äter pizza och chips i hennes omedelbara närhet. Hur klarar du det Ninni??? Im impressed!


Resultatet av den brända bulguren..

Som tur var gick det att rädda den mesta av bulguren och efter lite skrubbande var kastrullen som ny (nåja) igen! Idag har jag lärt mig att ska man koka bulgur i grönsaksjuice bör man hålla järnkoll på kastrullisen!

Grönsaksabulgur med fetaost och svarta bönor

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Uppenbarligen misslyckades jag en aning med bulguren, men det mesta klarade sig och det smakade riktigt gott! Blev extra fyllig smak av grönsaksjuicen, även om det är lättare att det bränns tycker jag det var värt att koka i juice för den goda smakens skull. Dessutom blev det inte så torrt, vilket vi annars brukar klaga på att det är ibland när man äter den här typen av sallad.  



Burned

Nu vet jag vad som händer när man ska koka bulgur i grönsaksjuice.. Det bränns! Perkele.


Konservering

Maria Montazami i Hollywoodfruar. Idag tyckte hon att hennes mamma var så bra konserverad. Att hon inte ser så föråldrad ut. You just have to love her! :)

Appropå Maria, dagens middag var en trevlig sallad med kall potatis och konserverad tonfisk! h a h a Here we go:

Sallad nicoise  (hur i helsicke man nu ska uttala nicoise? nikåas? nisois? Någon som vet?)

Betyg:
8 av 10 GI-Janes

Motivering: Iza tyckte inte det var så kalasgott med kall potatis i sallad men jag tyckte det var riktigt mumsigt eftersom jag är en obotlig potatisälskare! Tonfisk och ägg tycker jag också är mums, som dressing var det dessutom balsamvinäger som ju är en ny favorit hos oss! Jag skulle ge denna rätt 9 av 10, iza 7 av 10 så vi enades om en 8:a!




Balsamvinäger is the thing!

Dagens lunchlåda:

Rårissallad med svarta böner och grönsaker (står vita böner i receptet)

Betyg: 6,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Helt okej lunch. Lite tråkig kanske.. dock har vi börjar uppskatta balsamvinäger, som vi nyligen införskaffade, väldigt mycket! Det ger en kick även till lite tråkigare rätter som denna!



Halvtidssummering

Så var söndagsmiddagen med tillhörande dessert uppäten och därmed har halva tiden gått! Det har gått så fort så fort! Vi börjar komma in i det här ordentligt nu, känns nästintill helt normalt att äta mat efter en bok dag för dag!

Det är lite svårt att säga hur man mår hittills eftersom jag varit sjuk sista veckan, men en bra sak är att det inte alls är svårt att följa den här dieten! Hittills har all mat varit ätbar, till och med riktigt riktigt god, det har varit lättlagad relativt okomplicerad mat och vi har inte saknat sötsaker alldeles för olidligt mycket. En dag har vi fuskat, det var igår, men det var ganska lindrigt fusk (tycker vi)! Det slank ju ner ett och annat glas vin utöver det "nyttiga glaset", som snacks hade vi morots och gurkstavar med dipp och lite egenpoppade popcorn. Läste på Pauluns sida om GI att popcorn är okej, dock skulle de helst vara poppade i cocosfett(!?), vi hade rapsolja.

Nu ser jag fram emot en ny frisk vecka med mer goda recept. Hoppas även att vi kommer känna av jättetydliga hälsosamma effekter, typ att vi är superpigga hela tiden och kläderna är två storlekar för stora helt plötsligt! ;)








Söndagens tvårättersmeny

Fransk kycklinggryta

Betyg: 8,5 av 10 GI-Janes

Motivering:
Mumsig gryta som känns lite härligt söndagslyxig. Jag som älskar potatis blev extra glad över att det var just potatis som tillbehör, är lite trött på fullkornsris.



Jag är verkligen kass på snygga uppläggningar. Och gula tallrikar, är det så smickrande för maten? Njae.


Äppelgott med vaniljyoghurt

Betyg:
9 av 10 GI-Janes

Motivering: Gottgottigottgott! Iza och jag konstaterade att om vi ätit detta första dagen vecka ett hade det nog inte fått ett strålande omdöme, men nu efter två veckor utan något riktigt sött smakar detta verkligen som en dessert! Spred en underbar doft av kanel när det var i ugnen, underbart!



Fryst vaniljyoghurt med varm äppelmix!


Pizza eller broccoli?

Idag hade det verkligen inte suttit fel med en fetingpizza. Men det blir såklart ingen sådan. Tur att jag inte är bitter över det utan med glädje delar med mig av dagens lunch:

Stekt ris med räkor och grönsaker

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Det vände sig en aning i min mage när doften av räkor och broccoli spred sig i köket men jag höll god min och lagade på. Resultatet blev inte så tokigt, med lite extra sweetchilisås på smakade det faktiskt riktigt gott. Kanske inte det man är mest sugen på en söndag efter partaj men trots allt helt okej! Iza som vanligtvis inte gillar räkor så mycket blev positivt överraskad!

Hälsosamt is the thing.. även på söndagar.


Ananas funkar på det mesta..!

Bakismat? suck..




Yesterday

Ojoj, det blev rejält party igår! Hann inte skriva rapport på gårdagens middag så den kommer nu! Mellofinaldagen till ära har vi dessutom med en gästrecensent, nämligen min käraste systeryster!

Fullkornrissallad med japanska laxkuber (står vildris i receptet men vi bytte)

Betyg:
7 av 10 GI-Janes (gästen lutade åt en åtta men vi enades efter diskussion om en 7:a)

Motivering: Vi var alla rörande överens om att maten smakade bra men var lite i torraste laget. Kanske berodde detta på att laxkuberna fick vara i ugnen aningen för länge medan det fixades med smink och annat inför kvällen.. men en klick sås till hade i vilket fall som helst inte varit fel! Systern tyckte dock det var en helt klart godkänd rätt och hon slickade nästintill tallriken! ;)


"in action".





Säg omelett!

Idag laddar jag inför kvällens mellofinalfest genom att äta strepsils, alvedon och omelett. Det känns lovande!

Bondomelett

Betyg:
9 av 10 GI-Janes

Motivering: Lätt som en omelett (h ö h ö) att göra, och dessutom mycket gott! Potatisen gör att det blir riktigt matigt och mättande! Frukost blir lunch and we like it!


Fredagsmiddag

Vi börjar närma oss slutet av vecka två, bara några dagar sedan så är vi halvvägs genom detta "experiment". Hittills har det gått relativt smärtfritt! Kvällens middag var till exempel en riktig hit!

Fisk i kokosmjölk

Betyg:
10 av 10 GI-Janes (!!)

Motivering: Ohlala, det här föll oss i smaken! Rätten liknar sånt som vi lagar själva, när vi får välja. Gott med kokosmjölk och grön curry! Detta kommer vi definitivt göra även efter att den här månaden är över!

Efter 50 minuter i ugnen..


Enligt mig passar ananas till allt som smakar lite thai!

Intresseklubben antecknar?

Nu är det Solsida, I like alot! Det är en polsk kille med, det tycker Izabela är väldigt roligt! Han pratar massa polska, Iza översätter till mig. Det hade varit roligt om han sagt något helt crazy men han sa helt normala saker i sammanhanget. Nu vet ni det, lite inside information! ;)




Sex bomb!

Min favvokonståkare är helt klart ryssen Evgeni Pluchenko! Detta uppvisningsnummer är så jäkla roligt, minns att jag och min syster blev helt crazy och skrek rakt ut när vi såg detta för några år sedan. Inte ofta man stöter på humor i konståkningssammanhang! 

Får man inte ett leende på läpparna när man ser detta ler man förmodligen.. aldrig?


Att ta det säkra före det osäkra

Hm, det där med att ge allt en chans kände jag var lite överdrivet. Ibland ska man inte chansa i livet utan "sejfa" lite kan jag tycka. Därför gjorde jag en egen variant på dagens lunch, originalreceptet lät bara för.. hur ska jag säga detta med ett fint ord.. äckligt!

Kikärtor med makrill i tomatsås

Betyg:
5 av 10 GI-Janes (vår version)

Motivering: Enligt receptet skulle man mixa makrillen i tomatsås, kikärtor, fryst broccoli och hackat ägg för att sedan värma det hela i mikron och, voila, färdigt.. men, tanken på varm makrill ihop med broccoli gjorde mig aningen illamående så jag gjorde en fuling och bytte ut broccolin mot två GI-mackor istället. Jag ångrar mig inte!


Åkte med en klick avokadoröra från igår också.. och så blev det en kopp grönt te till, med lite honung!



Sick of being sick

Jahopp, ännu en hemmadag i förskylningens tecken. Suck. Ibland är det lite mysigt att vara sjuk och bara vara hemma och kura, men oftast är det inte det. Det känns som att man inte finns? Tråkigt att missa skolan också. Men, lite bättre inbillar jag mig att jag känner mig idag. Till imorgon MÅSTE jag vara frisk, då är det ju mellofinal och partaj här i vår lilla etta med en massa härliga tjejor! Ska bli såå kul! Är jag inte frisk imorgon avlider jag.

Idag fick vi äntligen resultatet på hemtentan vi gjorde för några veckor sedan vilket innebär att "inom kort" betyder "inom typ två dagar". Bra att veta. Orkar dock inte vara bitter över den långa nervösa väntan, Alexander  och jag fick VG så vi känner oss på topp! Vi kämpade som djur med vår text så det var skönt att få lön för mödan! Grattis till våra härliga studiekollegor Annis, Ingela och Ninni som också fick VG! Nästa vecka planerar vi en liten firar(GI)fika hos oss! Härligt! 

Snart ska jag fixa iordning nån slags makrillmix till lunch. Jag har inga höga förväntningar på att den kommer vara kalasgod men man ska ju ge allt en chans..










 

Soup of the day

Jahopp, löksoppa till middag. Det känns ganska passande när man är sjuk. Mycket vitlök idag, sånt är väl bra när man vill bli frisk? I hope so!

Löksoppa & rostat bröd

Betyg: 6 av 10 GI-Janes

Motivering:
Izabela tyckte soppan smakade gott men gillade inte själva lökbitarna. Hon provade dom inte ens erkände hon nu precis, tanken på att tugga löken kändes bara helt fel säger hon. Jag åt lökbitarna också, tyckte det var okej. Inte den godaste soppan vi ätit, men helt klar godkänd. Det rostade brödet med rökt kalkon och smält mager ost var perfekt tillbehör.



 

Skratta eller gråta?

Min morbror skickade denna länk till mig på facebook. Uppenbarligen är han stolt. Frågan är om jag är det? Släkten är värst! ;)



"Inom kort"

Känner mig fortfarande sjuk idag, supertäppt näsa, tungt huvud och allmänt svag i kroppen. Men, lite bättre än igår mår jag trots allt. Hoppas innerligt att jag känner mig frisk nog att gå till skolan imorgon, gillar inte att missa föreläsningar och så är det såklart kul att träffa alla i klassen!
Apropå skolan, idag fick vi mail om att vårt betyg på förra delkursen var på väg och skulle synas på vår liu-sida "inom kort". Självklart börjar man känna av nerverna, klarade vi det? Vilket betyg fick vi? Gick det helt åt skogen?? Har uppdaterat den där sidan typ var femte minut sen vi fick det där jäkla mailet imorse men inget resultat. Vad betyder egentligen "inom kort"?? Var dom tvugna att skicka ett sådant mail när det sedan visar sig ta en eeeevighet innan vi får resultatet? Jag säger bara frustrerande. Menmen, det kommer när det kommer. Jag har slutat tokuppdatera sidan nu iallafall, blir bara stressad av det.

Idag var det riktigt smarrig lunch, är dock lite oroad för om vi kommer tycka om middagen senare ikväll som består av löksoppa.. Låter lite sisådär.. Men håller tummarna för att det är godare än det låter!

Mexikansk fullkornstortilla

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering:
Mycket tacoskänsla över det här, kanske berodde på att vi hade på lite taccokryddor på köttfärsen (stod ej med i receptet)..! God avokadoröra också, med mycket vitlök. Älskar vitlök! Detta skulle passa en fredagkväll framför tv:n- mysmat!







Middag dag 10

Efter att ha blivit medicinerad och fylld med mat piggnade jag som sagt till och orkade laga middagen, med Iza som min ständiga assistent i köket. Visst är det härligt att umgås i köket? I like it alot!
Kvällens rätt tog ett bra tag att göra, man skulle först göra iordning köttfärsen och pastan samt ägg+mjölk för att sen blanda allt och grädda i ugnen en timme! Tur att vi såg att det skulle ta en timme och började i god tid innan vi var jättehungriga. Ett tips om man lagar detta alltså, börja tidigt!

Fullkornsmakaronilåda

Betyg:
7 av 10 GI-Janes

Motivering: Det här smakade helt okej, som makaroner och köttfärssås ungefär. Vi gjorde fyra portioner och frös in två, stod i receptet att man skulle göra det. Bra att ha lite färdiga portioner som bara är att värma upp någon dag framöver! Det stod att man skulle servera detta med rårörda lingon med honung (!) på men vi glömde det och hade babyspenat och groddar till istället. Nästa gång provar vi lingonen, även om det låter lite skumt..?


Luxury sicktreatment

Ujuj, vilken lång seg dag det varit idag.. tills Bellan äntligen kom hem i eftermiddags! Hon är mitt bästaste må-bra-piller, och så hade hon dessutom med sig lite bra piller också- alvedon, halstabletter och lite annat smått och gott! Hon har ett helt apotek i badrummet och ser alltid till att jag tar rätt medicin om jag känner mig sjuk, mycket bra! Efter att ha blivit bjuden på dagens lunch kände jag mig nästan som en frisk människa igen! :)

Lyxig lunchkräftmacka (vi tog kräftstjärtar istället för räkor)

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering:
Alldeles underbart att bli serverad en sån här lyxmacka när man varit hängig och inte ätit mycket under dagen. Jag har börjat bli ett fan av avokado nu, även fast jag fortfarande inte tycker att det har så tydlig smak?! Ett minus är att kräftor och räkor är så dyrt, man får inte så mycket stjärtar för pengarna (hihi)!



Mums!

Love

Det positiva tänkandet och hysteriska leendet från igår gjorde ingen vidare nytta, idag är jag sjuk. Såå tråkigt!

Tur att jag har världens bästa darling som tar hand om mig (synd bara att hon är på jobbet nu.. kom hem!)! Speciellt idag när vi firar två år tillsammans! Dom absolut bästa åren i mitt liv. Så även om jag inte är på tipp topp är hjärtat proppfullt med kärlek och det gör mig helt lycklig!


Lite sjuklig

Jag tror gårdagens mastodontträningspass (jag skyller på det!)satt lite otrevliga spår idag! Jag har känt mig halvsvag hela dagen men det var så roligt i skolan idag att jag inte tänkte så mycket på det.. men så började huvudvärken krypa sig på när jag satt på bussen hem och nu känner jag mig inte alls på topp- inte bara för att jag fortfarande är lite lätt övermätt ska tilläggas. Jag kände mig ungefär såhär för några veckor sedan när jag var sjuk ett bra tag.. men det borde ju innebära att jag haft min beskärda del av förskylning avklarad för ett tag framöver? Eller? Vad säger reglerna? Jag tänker vägra bli sjuklig och ynklig igen iallafall, känner jag mig fortfarande såhär imorgon ska jag låtsas som ingenting, typ som att det regnar!

Man ska tänka positivt.. därför bjussar jag på ett lätt hysteriskt leende och så hoppas jag att jag, och alla jag känner, är riktigt glada friskusar imorgon!



P r o p p mätt

Vi gillar maten vi äter nu. En stor fördel med denna mat är att det är svårt att äta sig sådär äckligt mätt som man kan bli ibland, när man ätit "tung mat" typ pizza och dylikt. Man äter och äter och sen jäser man och jäser och mår illa och ojar sig över att man inte slutade äta pizzan mycket tidigare, typ efter halva.
Just nu känner jag mig lite sådär jäst. Det blev aningen för mycket mat i magen helt enkelt, anledningen misstänker jag är att vi fuskade (!) en aning. Eller, jag vet inte om man kan kalla det fusk- vi åt en GI-fralla till maten. Vi bakade nya frallor idag och när dom är sådär varma och härligt nybakade måste man ju ta sig ett smakprov? Således åkte det med en fralla till middagen och den åkte inte med för att jag var extra hungrig utan för att den var nybakt och god och för att jag därför mer eller mindre pressade ner den efter maten. Summan av kardemumman- proppmätt. Vad lärde jag mig av detta? Sluta ät när du är mätt kvinna! Även när det finns något nybakt i hemmet! Nu vet jag det till nästa gång.

Vad bestod då middagen av?

Kasslerrisotto (i receptet får man välja mellan kassler och sojakorv.)

Betyg:
6 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag gillar kassler men vi tyckte inte detta var någon jättehöjdare. Absolut ätbart men det var ganska tråkig smak, lite som en vattnig korvstoganoff. Det skulle vara tabasco i men vi tänkte att det inte var så viktigt så vi skippade den. Möjligtvis var detta ett misstag, tabascon hade ju kunnat spicy upp det..!





Man ska icke äta frallor när man inte är hungrig, man ska icke äta frallor när man inte är hungrig, man ska icke äta....


Vegetarisk middag

Grönsakscurry (med fullkornsris)

Betyg: Iza: 6 av 10, Josefine: 9 av 10 GI-Janes

Motivering:
Jag blev jätteglatt överraskad över denna rätt, hade inte väntat mig att något helvegetariskt kunde var så gott. Men så är jag en sucker for red curry också! Iza tyckte det var helt okej men var inte överväldigad, därav de olika betygen. Mitt höga betyg kan ha berott på att jag inte hade så värst höga förväntningar. Curryn (vi tog röd currypasta, i receptet står det grön) var ganska spicy så vi hade en klick yoghurt och ananas vid sidan av, det rekommenderas starkt!

Currynamnam (yoghurten och ananasen tillkom lite senare)


Från vår bibel:

Dag ett på vecka två!

Idag har varit en intressant dag. Jag slank in på arbetsförmedlingen och tänkte fråga lite om starta eget, hipp som happ satt jag i möte med en trevlig karl som gillade den företagsidé jag presenterade! Kul! Det är jag, Malin och Iza som har ett (småhemligt!) sommarprojekt på G.. får se hur det går med det!

Efter att ha diskuterat buisnessmötet med Iza shoppade vi nyttigheter på Hemköp innan det var dags för mig att möta upp kusinFrida och träna step! Jag hade beslutsångest när jag skulle välja pass och tänkte att varför inte boka två pass? Det ångrade jag en aning efter en timmes stepande! Men jag bet ihop och fortsatte med en timme aerobic dans. Det var minst sagt skönt att komma hem och ramla ner i soffan efteråt!

Nu när jag har fått skryta om mitt jätteträningspass idag är det dags för lite matprat. Här kommer dagens lunch:

Tunnbrödrulle med svarta bönor, keso & tonfisk

Betyg:
7,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Snabbt och enkelt att göra, krävs ingen tillagning, bara mixa ingridienser, lägga i tunnbrödet och rulla! Mycket smidigt att ha med sig och riktigt gott. Vi gjorde två rullar var vilket mättade ordentligt!

Mixade ingridienser


Jag tycker det är viktigt att visa inspirerande bilder:



;)


Tvårätters söndagsmiddag!

Ohlala, vad det är skönt att vara mätt och alldeles alldeles belåten! Wonderful! Just ikväll mår vi dessutom lite extra bra eftersom, hör och häpna, det blidde dessert efter middagen! Tjoho! Paulún slår på stort när det är söndag, we like! Middagen var fantastisk, helt klart godaste maten hittills! Efterrätten var inte fel den heller!

Kycklingfilé med rostade rotfrukter och tzatziki (det står kycklingben i receptet men vi är alltså filéfreaks så.. vi delade på en filé istället.)

Betyg: 10 av10 GI-Janes!! Yes oh yes!

Motivering: Vilken kanonavslutning på första GI-veckan! Vi som fullkomligt älskar tzatziki och kyckling! Rotsakerna hade jag på känn att jag skulle gilla men för Iza var det en överraskning att dom var så smarriga. Mmmmmums! Det blir så härligt sött på nåt sätt med rödbetor, palsternacka, morötter och sånt i ugn! Och så ska jag inte sticka under stol med att jag saknat potatis en aning under veckan så det var extra gott att få äta lite ugnsrostade potäter också!
 
Dinner is served


Close-up



Varm fruktsallad med mörk choklad

Betyg:
8 av 10 GI-Janes

Motivering:
När det gällde betygsättningen av denna efterrätt var vi lite oense, jag var inte överfötjust men tyckte den var helt okej, Iza tyckte den var delicious! Det beror helt enkelt på om man gillar varm frukt och mörk choklad (logiskt)eller ej, jag tycker det blir aningen beskt, föredrar kall frukt. Men chokladen kändes lyxig även om den var lite bitter. Efter en vecka utan sötsaker ska jag dock inte klaga!

Dessert på väg in i ugnen!


Det var svårt att riva chokladen så den blev mest en "sidekick".


I väntan på middagen..

Blev en överhoppad linssoppa idag. Jag gick loss på resterna av förrgårdagens thaisoppa istället, Iza åt GI-smörgåsar med keso o kalkon (som hon hade med sig till jobbet). Men kvällens middag, den hoppar vi definitivt inte över! Sitter och väntar på den as we speak! Massa intressanta rotfrukter är i ugnen och göttar till sig. Även kycklingfile som legat i citron och honungsmarinad gör sig redo att ätas därinne! Mmm.. Det doftar såå gott och vi är sååå hungriga!! Snudd på tortyr att vänta!

Annars har dagen bestått av mys med familjen och afropowerdance ihop med mammi och Iza. Svettigt och härligt! Efter dansen var vi hungriga (idag har varit en mycket hungrig dag generellt) och slog till på en sån där lågkalori bar med lågt GI. Det mättade den värsta hungern.

Enligt vår GI-bok ska man från och med idag vara av med det värsta sötsuget. Jag tycker att denna dag har varit den värsta dagen hittills när det gäller sug, jag har varit sugen på allt hela tiden! Men, det är bara bita ihop..! Snaaart är middagen klar..



Linssoppa

Betyg: ? av 10 GI-Janes

Motivering(ursäkt): Dessvärre ej tillagad då det fanns rester som behövdes ätas upp..

Söndagsfrukost

Scrambled eggs med rökt kalkon och tomat! Det som ser ut som hamburgare är rostad GI-bulle! Mumsfilibabba!


Gårdagens middag!

Hann inte med att uppdatera igår eftersom familjen var här och levde rövare. Men självklart bjussade vi familjen på hälsomiddag a lá GI! Here we go:

Köttbullar med bulgursallad

Betyg: 8 av 10 GI-Janes

Motivering: Intressant med röda linser i köttbullar, smakade helt okej! Skönt att göra köttbullar i ugnen också, smidigare än att rulla dom i stekpanna, dessutom nyttigare (såklart). Vi serverade lite sweetchilisås till, rekommenderas! Familjen gav tummen upp till denna rätt, det gör även Iza och jag!

Köttisar:


Bulgis:


Serveringstajm



Melodifestivalkvällen

Igår var det Mello och Andra chansen! Tyvärr tyckte jag och övriga familjen som var här att det hela gick käpprätt åt skogen, felfelfel låtar gick vidare hela tiden. Våra favvosar var främst Neo och Pauline. Vi gillade minst Pernilla och Jessica. Ja, ni som såg vet ju hur det gick.
Kvällen var iallafall himla mysig med föräldrar, syster och systerdotter på besök! Dessutom sov nästan hela ligan över (alla utan papps) så nya bäddsoffan blev invigd!


Sötaste Annie myser i bäddsoffan:


Det slog mig att Annie nu levt lika länge utanför Johannas mage som hon var inne i maggen! Coolt.






It's a new day!

Förutom att jag har lite ångest över att jag inte är ute och njuter av solen, känner jag mig väldigt nöjd just nu. Är nytränad, nyäten och nyduschat. En splitter ny människa helt enkelt! Men så har jag ju iofs en teori om att man mer eller mindre pånyföds varje dag och att den man var igår dör. Det låter lite sorligt kanske, men jag tycker det är något positivt, man får varje dag en ny chans att vara den man vill. Jag ska inte utveckla den tanken mer här, detta är en matblogg, men jag har en hel massa konstiga tankar och teorier som vissa vänner och familj utsätts för emellanåt.. Men här kör vi en dagens lunch istället!

Kycklingfile med coleslaw och vita böner (i receptet står det kycklingklubba men vi föredrar file. Det står även svarta böner men vi hade inga hemma så vi ändrade till vita.)

Betyg: 7,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Jag har inte hunnit höra med Iza vad hon tyckte om denna lunch än men jag gillar den iallafall. Kycklingfile med rosmarin i ugn är lättfixat och gott, coleslawn var riktigt saftig, bönorna okej. I många rätter hittills har körsbärstomater varit en av ingridienserna, så även i denna, och det börjar jag tröttna på nu. Är inget jättefan av tomater, men man kan ju alltid byta ut dom mot något annat!



Positive thinking!

Även om godissuget varit lite småbrutalt emellanåt har det ändå inte varit så jäkla farligt måste jag säga. Jag tror vi lyckades med en avledande manöver på oss själva. Vi har ju bakat! Det är kul att göra något kreativt och man blir sådär härligt förväntansfull när brödet är i ugnen. Det är nästan samma känsla som när man plockar smågodis och vet att man senare på kvällen (alternativt två sekunder efter att man betalat)ska få sätta tänderna i godbitarna. Nästan.
Dessutom har det lagats soppa till middag! Det är riktigt roligt att prova nya recept hela tiden, det kan jag verkligen rekommendera! Man vet ju aldrig vad saker ska smaka, det är spänning och förväntan varje dag! Man ska fokusera på det positiva!

Thaisoppa med nudlar

Betyg: 7,5 av 10 GI-Janes

Motivering: Gott med färsk ingefära och koriander, gör att soppan blir riktigt smakrik! Iza var lite skeptisk till paprikan, i övrigt var hon nöjd. Mest lyckliga var vi över att äta nybakt bröd till soppkalaset. Dock kunde vi konstatera att denna soppa inte var i samma klass som vår absoluta favvo- nikkalauktasoppa!
  





Jag är inte bitter..

Även om denna fredag har varit riktigt härlig ska vi inte hymla med att saknaden efter godis (+ allt annat gott med mycket socker!) varit oundviklig idag. Blev påmind om det på Hemköp där folk köade med godispåsar i högsta hugg redo för fredagsmyyys.
Nu är ju inte myset beroende av alla godsaker man äter men dom bidrar ju till en lite festligare stämning, visst? Vi blir alltid extra spralliga och barnsligt förväntansfulla när vi vet att det är godistajm iallafall. Finns en tjusning med att planera vad för gott man ska äta för att sedan stå på godisavdelningen tillsammans och välja och vraka bland allt mumsigt. Like children in a candystore. Förutom att man inte är barn vilket har den klara fördelen att man faktiskt FÅR köpa vad man vill.
Om man inte fått för sig att leva efter en god damn jäkla GI-bok vill säga..!! Observera att vi icke är det minsta bittra denna fredagkväll. ICKE!




GI-frallor

Baka baka buuullar! Såhär gick det till:

Ingridienser (+mjölk)


Knåda, rulla, platta till lite:


Grädda:


Blev dom som dom skulle? Well, not too bad! :)


Betyg: 9,5 av 10 GI-Janes!
Motivering: Förvånansvärt goda för att vara så nyttiga!



Sköna freda´n

Idag har allt flytit på som aldrig förr och det har förvånat mig! Oftast är inte tiden på min sida men idag var den det och jag tackar och tar emot! För att göra en lång dag kort: gick upp, bestämde träff med Malin, buss till Ikea, botanisera, promenad hemmåt, upphämtad av papps, snabbvisit hemma (kaffe till papps o Bellan, lunch som jag inte trodde jag skulle hinna äta idag, till mig), hämta bäddsoffa (tusen miljoner tack för hjälpen pappa!), knöggla in soffan hos oss, hejdå till papps, iväg till gymmet, träna dansaerobics med mor, köpa frukt på hemköp, hem, laga middag, baka GI-bröd, slå sig ner framför Let's dance med bästa Bellan, njuta. Och en stor sol ute hela dagen. Spring is comming hörrni! :)

Ska som sig bör lämna en liten recension på dagens lunch också:

Tonfiskrisotto

Betyg: 6 av 10 GI-Janes

Motivering: Mycket snabblagat och enkelt, bra för stressiga dagar (om man kokar riset kvällen innan). Nylagad var den godare än i matlådan dagen efter då den kändes lite väl torr. Ett plus dock för att den mättar ordentligt!


En glad lax

Middagspresentation:

Teriyakilax med grönsakswok och fullkornsris

Betyg:
8,5 av 10 GI-Janes

Motivering:
Lax är en favorit, sesam och teriyakisås passade kalas som panering. Lätt att laga, bara in i ugnen en kvart. Goda grönsaker, helt okej med fullkornsris till. Kanske hade varit gott med en liten klick sås dock, blev liite torrt. En skvätt sweetchili hade kunnat varit pricken över i:et!

Härliga färger


Okej, jag överansträngde mig inte med uppläggningen direkt.

After training

Hemma igen efter boxningen. Det var härligt. Inga slagar i magen detta pass, mer uppercuts och endel annorlunda övningar. En rolig övning var att krypa under sin slagskämpekompis när denna står i yogapositionen hunden för att sedan göra ett upphopp och sedan krypa tillbaka till andra sidan igen, nytt upphopp osv.. Vad är så roligt med det undrar man kanske? Svar: att jag hade superbra byxor på mig som gjorde att jag fick värsta glidet och kunde liksom slajda lite snyggt igenom den stående hunden. Malin däremot fick åla sig och krypa och hålla på, men jag som brukar vara så lång och klumpig i normala fall, jag bara gleeed. What a feeling! Tyvärr hade jag ingen större hjälp av mina bralls i övriga övningar, men kul var det och svettiga och skrattiga blev vi!


Lunchmacka

Idag blidde det:

Pumpernickel (fullkornsbröd av råg) med avokado, kokt ägg och sallad

Betyg:
8 av 10 GI-Janes
 
Motivering: Gutt, very gutt! Brödet var riktigt mörkt men smarrigt. Ärligt talat känner inte jag mycket smak av avokado men jag gillar konsistensen. Ägg är alltid en hit och salladen var lite tråkig kanske men helt okej. Det skulle varit kräftstjärtar på också men dom skippade vi idag.



Det är dejligt..

..att få frukost uppdukad på morgonen av bästaste tjejen i världen. Imorse blev det fiberberikad havregrynsgröt med banan och kanel. Lite vitaminbrus till det. Kalasfrukost.


Ikväll ska jag boxa Malin i Magen!

Det ska bli roligt! Men oroa er inte, boxningen sker under mer eller mindre kontrollerade former i sporthallen. Och jag slår inte särskilt hårt. Vi har boxats förut och båda blev nervösa när vi blev tillsagda att boxas i magen!!Bedjande såg vi på varandra och bad om att bli skonade, -slå inte så håårt.. pleease.. Vi vågade knappt snudda tillslut. Störtlöjligt. Ikväll vågar vi nog ta i lite mer iallafall. Så man får spänna magen ordentligt! Och övriga slag ska det vara rejält krut i, pang på bara! Har lite aggressioner jag behöver få ur mig efter dagens diskussion med en viss herr Bojestig i skolan. Han är så rar pojken men ack så ung och naiv! Jag får spader på han ibland. Eller, jag blir nog snarare lite uppgiven och tänker att han står för ett nytt sätt att tänka som 90-talsgenerationen växt upp med. Eller så har jag bara fått för mig det. Idag var iallafall det heta ämnet som diskuterades huruvida Robinson och liknande dokusåpor är moraliskt försvarbara eller ej. Men jag ska inte gå in på detaljer och hetsa upp mig över det igen nu, väntar till boxningen klockan 20.. stackars Malin! 

 




En middagsklassiker!

Middagen idag blev en gammal favorit faktiskt- Nikkalauktasoppa! Soppan som det stod att vi skulle äta idag enligt boken var nästintill exakt som Nikka så vi ändrade. Kål och mager köttfärs är huvudingridienserna! GI-ruta med keso, kalkon och paprika till det. Ser kanske inte så smarrigt ut men jag lovar, detta är (nästan) godare än godis!

Nikkalauktasoppa

Betyg: 10 av 10 GI-Janes!

Motivering:
En klassiker i detta hem. We love it! LOVE!


Smak är viktigare än utseende:


Dagens lunch

Quinoasallad med kräftstjärtar & avokado

Betyg: 6 av 10 GI-Janes

Motivering: Helt okej men ingen smaksensation. Personligen är jag inget jättefan av kräftstjärtar, som dessutom är rejält dyra, men de var helt okej ihop med avokadon. Äter vi detta igen blir det dock med fisk istället för kräfta.


Avokado och körsbärstomater. Noggrant slajsade.




Någon släppte en bomb i köket och så blev salladen såhär:


Dag tre..

..börjar gå mot sitt slut. So far so good! Iza känner sig visserligen aningen hungrig och trött och sugen på sött men jag tror det är normalt att man gör första veckan. Hon mumsar plommon och mandaringer när suget är som värst, det verkar fungera ganska så bra!
Jag har inte haft några riktiga cravings än, är mest koncentrerad på vad jag ska laga för mat och vad vi får äta.. Igår klockan 23 kom jag på att vi behövde musli till morgondagens frukost så då gjorde vi egen sådan enligt recept i Pauluns bok. Rostad fiberberikade havregryn med lite olja, honung och kanel (blev aningen bränd i kanterna, i övrigt fin).Detta mixades med skivad torkad frukt, krossade hasselnötter, solroskärnor och linfrön. Denna musli är med andra ord oerhört healthy! Den smakade bra imorse med naturell yoghurt och skivad banan.

Myyyysli

La Dinner

Tänkte presentera middagen vi nyss ätit. Den var ett välbehövligt lyft efter dagens medelmåttiga lunch som vi inte var särskilt imponerade över. Here we go:

Asiatisk quinoapanna med kyckling, cashewnötter och broccoli

Betyg: 8,5 av 10 GI-Janes

Motivering:
Mycket mumsigt! Den stora glada överraskningen i detta recept var cashewnötterna som vi rostade själva i wokpanna med lite olivolja och havssalt- lovely. Quinoa hade vi aldrig ätit förut, det var också en nice surprise- gott!



The original.. extremt vita cashews. Lite skumt.

Hallelujamoment

Nytränad och nyäten. Skön känsla! Träningen kändes bättre än väntat efter uppehållet! Var iofs på afropowerdance i söndags men det gills ju inte för det var ju förra veckan. Idag var det på riktigt! Och som det inte vore speciellt nog att det är första träningen på hälsomånaden, det var också invigning av mina nya fiiina träningsskor!! Jösses, I love them!! Visst, dom är pyttelite för små (köpta på tradera) men det gjorde ingenting, lyckan över att ha så sköna skor var ett hallelujamoment! Eftersom jag är jättejättelång är alltid målet när jag köper skor att dom ska vara platta. Jättejätteplatta. Tyvärr gällde även detta när jag köpte träningsskor. Eller, det var inte ens träningsskor, vanliga gympaskor köpta på deichmann i Polen för en billig penning var det. Men jag gillade dom verkligen, just för att dom passade mina stora fötter, var fina och svarta och framförallt- platta.

Skorna jag hade idag var inte platta. Och det var ju kalasbra! Vilken schvung jag fick i benen! Wonderful! Jag studsade genom passet, lätt som en dans gick det (nåja). Möjligt att jag överdriver en smula men jag älskar mina nya skooor! ÄLSKAR!


kääärlek:

Mellis

NamNamiNamNam! Enkelt och gott: smoothie med hallon, banan, jordgubbar, linfrö, honung, naturell yoghurt och apelsinjuice samt GI-ruta med minikeso, kalkon och paprika.


Effektiv dag!

Sådärja, nu har vi kommit igång på riktigt! Efter skolan idag lånades mammas bil och sen åkte jag, Iza och Australien-Malin  till Lidl för att storshoppa! Vi gick loss med listan i högsta hugg, vagnen var grönare än grönast och såg extremt härlig ut. Allt vi behövde fanns dock inte på Lidl så det blev en hel livsmedelsbutik-tour! Efter att ha lämnat av kassarna hemma, Malin hos sig (hon fick nog efter Lidl) och bilen utanför mammas jobba fortsatte Iza och jag till Netto och till sist Hemköp som är mest välsorterat. Där fick vi tag på det allra konstigaste från listan, röda linser, quinoa, dinkelmjöl och sånt. Tillsist var hela listan avprickad och vi kände oss extremt nöjda trots att vi var 800 kronor fattigare!

Idag är det också dags för träning, blir en timme easyline klockan 19. Det brukar vara svettigt och kul! Ska iväg om en timme men tänkte först sammanfatta dagens lunch!

Fullkornspasta med tonfisk, soltorkade tomater och färsk basilika.

Betyg: 5 av 10 GI-Janes.


Motivering: Jag tyckte det smakade helt okej även om inte soltorkade tomater är min favorit. Iza var inte lika övertygad, hon åt upp halva portionen sedan fick hon nog. Inte det godaste vi ätit, men det går ner.



Ont det gör ont..

men det går! Idag har det varit mycket hunger för vi kom inte iväg till shoppingen och blev nästintill utan mellanmål! Ajajaj, det sööög i magen mellan lunchen och middagen men en apelsin och lite sojayogurt gjorde det möjligt att överleva. Vad bestod då dagens middag av och hur smakade den? Här kommer en kort recension:

Fullkornspasta med tonfisksås får 7 av 10 GI-Janes.

Motivering:
Snabblagat och relativt mumsigt. Ska dock tilläggas att vi var extremt hungriga innan vi intog denna middag. Mycket hade smakat bra vid denna tidpunkt.

(Pastan finns därunder.)



I övrigt är humöret okej, lite temptations under dagen har vi lyckats manövrera. Huvudvärk har förekommit och nu är vi trötta. Men det kan bero på andra saker också, som det nedriga pissvädret.

Till imorgon har vi redan nu laddat kylen med makrill som ska avnjutas med knäckebröd om suget sätter in! We have to be prepard, man vet aldrig, kanske snöar vi in och kan inte lämna lägenheten? Risken skulle jag uppskatta till förbluffande stor!

Dagens lunch

Måste ge en snabb rapport av lunchen som jag fotade igår och åt idag! Den var GOD! Faktiskt. Jag var lite skeptisk, visste inte om svarta böner riktigt skulle gå ihop med mina smaklökar. Men det gjorde dom och jag drog en lättnadens suck- det blir en hel del bönor framöver. Iza var också förtjust i vår första officiella GI-lunch, härligt med en bra start!

Grekisk sallad med svarta bönor får 8 av 10 GI-Janes.

Motivering
: Lätt att göra, matig trots att den är vegetarisk, förvånansvärt saftig! Litet minus för att den är aningen tråkig i längden och dessutom kall- det är lite trevligare med varm mat i snökaostider.

Snö k a o s

Vilket hemskt hemskt HEMSKT väder. Jag smäller av. Blöta fossingar, inställda bussar och snöstormens big comeback. Jag ville bara avlida på vägen hem från skolan men överlevde mot alla odds. Väl hemma hade jag turen att bli ordentligt ompysslad av den bästa. Hett bad och te gjorde susen, nu mår jag som en prinsessa igen. Men ut går jag aldrig mer.

Tanken var att vi skulle låna mammas bil och åkt och storhandlat idag. Nu är tanken att det är omöjligt om man inte vill riskera livet. Imorgon är Iza ledig så vi åker då istället vilket ju är frid och fröjd.. om det inte vore för att det är väldigt tomt på mat hemma nu! Jag har ätit en apelsin och vet inte riktigt vad mer jag kan äta utan att bryta mot några Paulúnregler för vi har ju typ ingenting hemma. Tur att Iza är så duktig att hon ger sig ut i skitvädret för att gå på sin svenskalektion, hon ska shoppa det nödvändigaste på vägen tillbaka. Vi hade tänkt storhandla allt på Lidl för att dom har så billig frukt och grönt där men nu får vi ändra om lite. Dock ingen big deal, som dom skulle säga på (bannlysta)McDonalds.


Frukost dag numero uno

Fiberberikad havregrynsgröt med banan, kanel och låglaktosmjölk- Check! Smaksensation? Faktiskt över förväntan! Vet att syrran brukar köra med banan och kanel i gröten men jag trodde alltid det krävdes något sötare, typ lingonsylt eller sirap som Bellan brukar använda(lite crazy om ni frågar mig).

Banan och kanel får definitivt tummen upp, kalasgott!

Nu- mot universitetet! Ny kurs startar idag, är taggad.

RSS 2.0