Korv i för stora lass

Den här dagen har bara försvunnit! Kan ha berott på att vi spenderade tre timmar i köket nu på kvällen? Jösses alltså, det tar tid att förbereda all mat..! Är helt slut nu!

Har varit en jädra massa korv idag. Vi hade ju söndagsmiddagen i fredags när mamma och pappa var här, därför körde vi fredagsmiddagen idag. Summan av kardemumman- två korvrätter på samma dag. Två för mycket om man frågar mig! Blev dock positivt överraskad av middagssoppan som lät riktigt oaptitlig men smakade helt okej, korven till trots! Eftersom jag är aningen trött just nu och bara vill sovasovasängsängsäng blir det en presentation av dagens samtliga korvrätter plus efterrätten (som tack gode gud inte bestod av körv!) på, håll i hatten, en och samma gång!

Lunch:

Quinoapanna med sojakorv

Betyg:
3 av 10 GI-Janes (sämst hittills!)

Motivering: Usch.. det här var med nöd och näppe ätbart! Vi är trötta på quinoamixar av olika de slag, det är inte alls roligt längre. Korv är dessutom ingen höjdare enligt mig, tycker korv funkar bäst med bröd! Sojakorven smakade varken sämre eller bättre än vanlig korv tyckte vi så om man ska hitta något positivt med den här rätten så är det att vi numera kommer äta sojakorv med bröd i framtiden=vegetariskt=bra.




Middag:

Kryddig korvsoppa

Betyg: 7 av 10 GI-Janes

Motivering: Som sagt, den här soppan hade vi inga positiva förväntningar på, speciellt inte efter lunchen som vi mådde aningen illa av (åt varsin apelsin direkt efter vi ätit för att få bort smaken!). Dock blev vi glatt överraskade när vi insåg att soppan både var smakrik, utan att smaka för mycket korv, och ätbar! Trevligt!

Givande bild på soppan:



Det blidde efterrätt idag eftersom det är söndag! Yes! Den bestod av ugnspannkaka med banan.. först var jag skeptisk till att detta verkligen kunde smaka som en dessert eftersom det enda söta den innehåller (förutom bananer om man räknar dom..) var två teskedar flytande honung.. Övriga ingridienser bestod bland annat av havrekli och dinkelmjöl och sånt ger ju inga efterrättsassociationer direkt..?! Men, hör och häpna, vi gillade detta och tyckte konstigt nog det smakade sött! Vad har hänt med våra smaklökar egentligen? Spännande!

Betyg: 7,5 av 10 GI-Janes

Hm, det ser en aning bränt ut men det är kamerans fel. Jo, jag lovar.


Ska nämna också att det bakades GI-frallor mellan varven under kvällen också..!




Kommentarer
Postat av: MammAnn

Oj oj oj... nu verkar det som om jag måste krypa till sängs utan att ha fått läsa om din gi-dag!!! Skärpning Josie posie... hur kan du göra så mot din gamla mor??? Uppdatera uppdatera uppdatera!!!!

2010-03-22 @ 21:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0