Middag utan kolisar..?

Efter våran lilla powernap var det genast dags att laga middag! Känns lite konstigt att äta sova äta och snart dags att sova igen menmen, så blir det när man ska "vila ögonen" lite efter sen lunch!

Medelhavsgryta

Betyg: 9 av 10 GI-Janes

Motivering: Tjoho, någonting annorlunda och galet gott! Så tänkte jag (ungefär) när jag tog första tuggan av den här middagen. Iza gillade också grytan väldigt mycket men hon saknade kolhydrater, t.ex ris, som tillbehör. Jag tyckte dock inte det gjorde någonting att det var bara gryta, den var så mastig och god att den fungerade på egen hand! Extra mycket smak fick grytan av rödvin som var en av ingridienserna- mums!
Paulún skriver såhär om grytans avsaknad av "kolisar": "Medelhavsgrytan ger mycket smak och massor av näring. Kanske känns det lite ovanligt att äta en gryta utan något kolhydratrikt tillbehör men då och då gör det inget att just dagens sista måltid har lågt innehåll av kolhydrater. Behovet av dessa är ju som lägst på natten när man sover. I detta fall räcker kolhydraterna från grönsakerna gott."






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0